07 juli 2008

Kaffe eller inte kaffe - det är frågan

Tur att jag inte läser kvällstidningar i så hög utsträckning. Man vet inte vad man ska tro ibland. Hittade en gammal artikel i Aftonbladet som menar att vi med diabetes två inte ska dricka kaffe eftersom det kan påverka kroppens förmåga att hantera blodsocker.
Det är ett forskarlag vid Duke University Medical Center i North Carolina som upptäckt ett samband mellan intag av koffein i samband med måltid och förhöjda nivåer av glukos och insulin hos typ tvåor.

Men vänta nu! Här är en annan artikel som refererar till forskning både från Holland och USA som säger att de som dricker fyra koppar kaffe, eller mer, löper hälften så stor risk att drabbas av diabetes typ 2. Undrar vad det är som gäller för oss nollor?

3 kommentarer:

MiaP sa...

Det är väl som vanligt kan jag tänka. Lagom är bäst!
Var hittar du alla fantastiska bilder?

Typ noll sa...

Precis, lagom är bäst. Dessutom märker man väl själv hururvida man går igång på koffein eller inte. Jag kan få lite hjärtklappning av kaffe och dricker därför bara någon kopp om dagen. Jag har faktiskt inte testat om mitt blodsocker påverkas. Jag får väl ta och göra det någon gång helt enkelt. Om man är orolig för koffein finns det dessutom jättegott koffeinfritt kaffe.

Typ noll sa...

Jag samlar på vackra ting, även bilder. Dottern fotar lite och sedan lånar jag av andra:S